Wat zijn de voordelen van een online doorverwijzing?

Je kent ze vast wel: van die sites waar alleen maar linkjes naar andere sites op staan. Waarschijnlijk klik jij zo’n site snel weer weg wanneer je erop terechtkomt. Er zijn echter ook genoeg mensen die het bijzonder handig vinden. Op deze sites is namelijk direct een overzicht te zien van verschillende sites per categorie. Het kost dus niet veel tijd meer om websites over bepaalde onderwerpen te vinden. Wist je echter dat het ook bijzonder aantrekkelijk kan zijn om een link naar jouw website op zo’n site te plaatsen? Waarschijnlijk niet. Wij vertellen je in deze tekst wat de voordelen van een online doorverwijzing zijn!

compute

Jij kunt gratis een link plaatsen

Wil jij op een website met allemaal links naar andere sites komen? Dan vermoed je mogelijk dat dit geld kost. Dit is bij de meeste sites die zich richten op linkbuilding echter niet het geval. Jij kunt de link naar jouw website namelijk zonder verdere kosten toevoegen. Je vult gewoon de benodigde velden in en de link naar jouw site verschijnt onder de gewenste categorie. De site waar jij jouw link plaatst, verlangt doorgaans wel van jou dat je ook een link naar de betreffende site op jouw website plaatst. Dit is de voornaamste reden dat online doorverwijzingen vaak met gesloten beurzen plaatsvindt.

Meer websitebezoekers

searchDat online doorverwijzingen gratis zijn, is natuurlijk een voordeel. Dit is echter niet het grootste voordeel. Je krijgt namelijk meer websitebezoekers door je te richten tot online doorverwijzingen. Dit heeft namelijk te maken met de zoekmachines. Zij speuren websites af en kijken of ze relevant zijn. Een website wordt vaak als relevant gezien wanneer veel andere sites ernaar verwijzen. Hoe meer verwijzingen een site heeft, hoe hoger deze scoort in een zoekmachine. Verwijzen er dus veel sites naar jouw website? Dan kun je maar zo op de eerste pagina van een zoekmachine komen. En dat levert ongetwijfeld meer websitebezoekers op!

Nog niet tevreden?

Besteed jij veel aandacht aan online doorverwijzingen? Dan wil dit nog niet zeggen dat jouw website ook bergen bezoekers trekt. Het aantal websitebezoekers kan namelijk ook behoorlijk achterblijven. Is dit bij jouw site ook het geval? Dan kun je proberen om de boel met websiteverkeer wat op gang te krijgen. Verkeer voor je website kopen resulteert doorgaans namelijk ook in meer bezoekers. In tegenstelling tot online doorverwijzingen is dit echter niet gratis. Gelukkig bepaal jij helemaal zelf hoeveel geld jij uitgeeft aan websiteverkeer kopen.

4 thoughts on “Wat zijn de voordelen van een online doorverwijzing?

 1. Anne-Lot O. Author

  Talloze doorverwijzingen geplaatst, maar meer websitebezoekers kreeg ik er dus absoluut niet door. Jammer, maar met websiteverkeer kopen heb ik een goed alternatief gevonden. Binnen de kortste keren meer websitebezoekers. Werkt dus beter dan doorverwijzen als je het mij vraagt.

  Reply
 2. Jantine Evers Author

  Is het serieus gratis om een doorverwijzing te plaatsen op die gespecialiseerde websites? Vreemd, dacht toch echt altijd dat je hiervoor moest betalen. Of is dit alleen wanneer je jouw link wel wilt plaatsen en de link naar een andere site niet op jouw website wilt hebben? Kan zijn dat ik dit door elkaar haal.

  Reply
 3. Eduard Maneschijn Author

  Nooit geweten dat online doorverwijzingen zoveel voordelen hadden. Dacht altijd dat het al lang niet meer zo effectief was als een paar jaar geleden. Blijkt dus dat ik de plank behoorlijk mis sla met die gedachte. Toch de draad maar weer eens oppakken dan, want ik wil natuurlijk zo hoog mogelijk in zoekmachines komen!

  Reply
 4. Roel Post Author

  Ik lachte mensen voorheen altijd uit toen zij het hadden over online doorverwijzingen. Dacht namelijk dat het alleen maar fabels waren over meer websitebezoekers. Inmiddels weet ik wel beter. Laatst een cursus gehad over het belang ervan en heb het toen zelf ook maar geïmplementeerd. Ik sta echt versteld van de resultaten, want er komen steeds meer bezoekers naar mijn site!

  Reply

Post Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *