Wat zijn de beste 5 sites voor bedrijven om een doorverwijzing te plaatsen?

computer

Heb jij een eigen onderneming en wil je dat zoveel mogelijk mensen op jouw website belanden? Dan ben je vast en zeker bezig met online doorverwijzingen. Hoe meer sites er naar jouw website doorverwijzen, des te hoger scoor je namelijk in zoekmachines. En dit is natuurlijk zeer voordelig. Waarom? Omdat mensen tegenwoordig niet vaak de tijd nemen om uitgebreid te gaan zoeken in een zoekmachine. Vaak richten zij zich enkel tot de eerste pagina. Heb jij veel doorverwijzingen? Dan is de kans groot dat jij op de eerste pagina staat. Indien jij net begint met online doorverwijzen, weet je mogelijk niet waar je moet starten. Wij noemen hier de beste vijf websites op de link naar jouw bedrijfssite achter te laten.

DeTelefoongids.nl

Wil jij dat iedereen op het internet de contactgegevens van jouw bedrijf kan vinden? Dan moet jij je zeker aanmelden op DeTelefoongids.nl. Je vult hier gewoonweg de gegevens van jouw bedrijf in en de website voegt jou toe aan het overzicht. Hierdoor ben jij makkelijk te vinden door alles en iedereen. Het toevoegen van jouw website aan DeTelefoongids.nl is overigens geheel gratis.

B9.nl

Wanneer jij een kijkje neemt op deze website, zie je al snel dat heel veel bedrijven zich hiervoor hebben aangemeld. Hierdoor wil jij mogelijk ook een doorverwijzing naar jouw site plaatsen op B9.nl. Dit kost je slechts weinig moeite. Je klikt in het menu aan de linkerkant simpelweg op ‘Link aanmelden’ en vult de gegevens in. Jouw link verschijnt vervolgens gratis op deze site. Dit is dus heel wat goedkoper dan websiteverkeer kopen!

Yelp.nlsign up

Deze website richt zich voornamelijk tot bedrijven in de horeca, maar er zijn ook categorieën als aannemers, elektriciens, schoonmakers en schilders. Kortom, nagenoeg ieder bedrijf kan wel een doorverwijzing plaatsen op deze website. Ook hier is dit gratis. Meldt jouw site dus snel aan, want wie weet heb je binnenkort aanzienlijk meer websitebezoekers!

FourSquare.com

Van deze site heb jij vast weleens gehoord. Wanneer jij een bedrijf zoekt, kun jij je namelijk tot deze site richten. Je geeft aan waar je naar zoekt en in welke plaats. Het is dus zeker handig om ook de site van jouw bedrijf hier aan te melden. Hier zijn geen verdere kosten aan verbonden. Wanneer jij niet aangemeld bent bij FourSquare.com, kunnen mensen en andere bedrijven jou ook niet vinden via deze website.

Opendi.nl

Bedrijven moeten zich ook zeker aanmelden bij Opendi.nl. Niet alleen omdat het gratis is, maar vooral ook omdat vrijwel alle grote (en minder grote) bedrijven zich aanmelden op dit platform. Door je hier aan te melden voorkom je dat mensen voor de concurrent kiezen, zonder dat ze ook jouw bedrijf in overweging hebben genomen.

6 thoughts on “Wat zijn de beste 5 sites voor bedrijven om een doorverwijzing te plaatsen?

 1. Alfred Bergsma Author

  Ik wil binnenkort beginnen met het plaatsen van doorverwijzingen naar mijn websites. Las al dat DeTelefoongids.nl onmisbaar is. Vraag me alleen nog af of er ook speciale sites zijn voor beginnende bedrijven. Of worden alle bedrijven op dezelfde websites weergeven? Ik zie de reacties graag tegemoet!

  Reply
 2. T. Bosman Author

  Ik heb mijn bedrijf inmiddels ingeschreven op de website die hieronder genoemd worden. Ik ben echter nog niet tevreden over het resultaat. Daarom zou ik mijn link graag op nog meer websites achter willen laten. Zijn er misschien websitebezoekers die mij van een aantal andere, goeie links kunnen voorzien?

  Reply
 3. Amy de Jong Author

  Wanneer je een eigen bedrijf hebt, adviseer ik je inderdaad om je in ieder geval aan te melden op DeTelefoongids.nl. Dit heb ik jaren geleden ook direct gedaan. Regelmatig word ik gebeld en dan zeggen mensen me dat ze mijn bedrijf hebben gevonden via DeTelefoongids.nl. Niet verwacht dat dit zoveel op zou leveren.

  Reply
 4. Lisa Visserij Author

  Ik had echt nooit gedacht dat doorverwijzingen zoveel effect zouden hebben. Inmiddels heb ik er wel een stuk of honderd geplaatst en het werpt eindelijk zijn vruchten af. Ik krijg dagelijks steeds meer bezoekers op mijn site en er wordt ook veel meer verkocht. Ik kan bedrijven dan ook zeker aanraden om aan doorverwijzingen te doen!

  Reply
 5. Michel van Baarle

  Er zijn vandaag de dag talloze websites waar jij als bedrijf een doorverwijzing kunt plaatsen. Indien jij hier een doorverwijzing plaatst, wil dit echter nog niet zeggen dat dit ook altijd succes oplevert. Lang niet iedere site is namelijk even goed. De bovenstaande sites lijken tot dusverre nog wel goed te werken. Ik heb mijn bedrijf er inmiddels ingeschreven en er komen wel degelijk bezoekers via de links.

  Reply
 6. Jurjen Veltink

  Allemaal leuk en aardig dat hier een top 5 genoemd wordt, maar ik vraag mij af of hier een onderbouwing voor is. Het zijn inderdaad sites waar iedereen doorverwijzingen kan plaatsen, maar dit is in mijn ogen niet geschikt voor iedere branche. Zo zijn er vast en zeker bedrijven die liever een doorverwijzing zien op een andere site die meer richting hun branche gaat. Wat mij betreft kun je dan ook nooit spreken van de ‘beste 5 sites voor een doorverwijzing’.

  Reply

Post Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *