Hoe kun je het beste adverteren zonder kosten?

search dataWil jij naamsbekendheid opbouwen met jouw bedrijf? Dan kies jij er waarschijnlijk voor om te gaan adverteren. Dit is inderdaad een goede manier om meer bekendheid te genereren. Enige nadeel is dat dit vaak geld kost. Althans, dat denken de meeste bedrijven. Wanneer jij adverteert in gedrukte media, gaat dit inderdaad gepaard met kosten. Dit hoeft echter niet het geval te zijn wanneer jij adverteert via het internet. Via het internet kun je namelijk ook adverteren zonder kosten. En dit werkt in de meeste gevallen ook nog eens vele malen beter dan adverteren in gedrukte media. Daarom vertellen wij jou in deze tekst de hoe jij het beste kunt adverteren zonder kosten te maken.

Sites zoeken om gratis te adverteren

Adverteren kost in de meeste gevallen geld. Dit is echter niet altijd het geval. Wanneer jij het slim aanpakt, kun je namelijk ook gratis adverteren. Je moet er dan alleen wel wat tijd in steken om dit allemaal uit te zoeken. Gelukkig vind je binnen de kortste keren vast de nodige sites om een gratis advertentie achter te laten. Vaak kun je de link naar jouw site achter deze advertentie hangen. Wanneer mensen dan op jouw advertentie klikken, komen ze direct op jouw site terecht. Enige nadeel is dat jij bij deze manier van adverteren ook een advertentie van de andere site op jouw website moet weergeven.

websitebezoekers

Ruil je link met die van een andere site

Zie jij het niet zo zitten om een advertentie van een andere partij op jouw site te plaatsen? Dat is natuurlijk logisch. Wanneer jouw site barst van de advertenties, kan dit bepaalde mensen afschrikken. Er is echter ook een andere manier om gratis te adverteren. Zo kun jij ook alleen links ruilen met een andere site. Jij plaatst een link van een website op één van jouw webpagina’s en de andere partij plaats een link naar jouw site op zijn website. Dit gebeurt doorgaans met gesloten beurzen. Heb jij veel doorverwijzingen? Dan is wordt jouw website beter vindbaar op het internet.

Koop verkeer voor je website

Vind jij bovenstaande alleen maar reclame en ben je van mening dat dit ook niet werkt? Dan kun je natuurlijk ook verkeer voor je website kopen. Deze manier is echter niet gratis. Wel komen er hierdoor vaak snel meer websitebezoekers. Door websiteverkeer te kopen, geef je zoekmachines namelijk de indruk dat het druk is op jouw site. Hierdoor kom je hoger in een zoekmachine terecht. Op de lange termijn levert dit meer ‘echte’ websitebezoekers op.

6 thoughts on “Hoe kun je het beste adverteren zonder kosten?

 1. Ramona Jachtlust

  Ik kocht altijd verkeer voor mijn website om websitebezoekers te trekken. Dit werkte goed, maar kostte ook veel. Ben daarom nu begonnen met online doorverwijzingen. Ben er zeer over te spreken. Het is namelijk gratis en ik zie niet heel veel verschillenen in de websitebezoekers wanneer ik het vergelijk met websiteverkeer kopen.

  Reply
 2. Marko W.

  Ik adverteerde voorheen eigenlijk altijd in het weekblaadje. Deze is er sinds kort echter mee gestopt, dus zocht ik naar andere manieren. Met de gratis tips voor adverteren die hier gegeven worden, kan ik wel wat. Ik ga het binnenkort eens uitvogelen, maar ben zeker geïnteresseerd in het online doorverwijzen!

  Reply
 3. Jos te Wierik

  Sinds kort actief bezig met linkbuilding. Heb mijn link al op meerdere sites geplaatst en uiteraard de links van de betreffende sites ook op mijn site geplaatst. Werkt hartstikke mooi allemaal. Grote voordeel is natuurlijk dat je verder niets hoeft te betalen voor deze manier van adverteren

  Reply
 4. Ewoud van Buren

  Onlangs heb ik mijn eigen bedrijfje opgericht. Uiteraard wil ik meer bekendheid opbouwen, maar ik heb niet veel financiële middelen om te gaan adverteren. Het liefst zou ik dan ook adverteren zonder dat het mij iets kost. In bovenstaande tekst staan een aantal handige tips, maar ik zou graag willen weten of er nog meer mogelijkheden zijn. Wie helpt mij?

  Reply
 5. Steven R.

  Ik heb altijd behoorlijk wat geld betaald om te adverteren. Je moet toch naamsbekendheid opbouwen. Ik wist echter niet dat er ook zoveel gratis mogelijkheden zijn. Komt er dus op neer dat ik onnodig veel geld heb uitgegeven door de jaren heen. Nou ja, onnodig… Ik heb er gelukkig ook genoeg aan overgehouden. Maar ik ga zeker eens experimenteren met de gratis opties.

  Reply
 6. Ingeborg Kuipers

  Adverteren zonder kosten vind ik een wat misleidende term. Volgens mij is het namelijk niet mogelijk om gratis te adverteren. Je kunt weliswaar social media inzetten, maar dit is natuurlijk nog geen adverteren. Het betreft dan namelijk nog geen gesponsord bericht. Wanneer je dit wilt, moet je er wel degelijk voor betalen. Gratis is het mijns inziens dus nooit.

  Reply

Post Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *