Het belang van online doorverwijzingen

Heb jij een eigen website? Dan zorg je er natuurlijk voor dat deze netjes uitziet. Zo heb je aandacht besteed aan de vormgeving, maar waarschijnlijk ook aan de teksten. Wanneer je niet voldoende aandacht besteedt aan beide zaken, komen er namelijk niet veel websitebezoekers. Overigens biedt een mooie website nog geen garantie op veel bezoekers. Blijft het bezoekersaantal op jouw site ook behoorlijk achter? Probeer andere sites dan eens zo ver te krijgen dat zij doorverwijzen naar jouw site. Dit is namelijk ontzettend belangrijk. Het belang van online doorverwijzingen lichten wij toe in deze tekst.

Meer websitebezoekersonline marketing

Het voornaamste doel van online doorverwijzingen is om hoger te scoren in een zoekmachine. Hoe meer sites er namelijk doorverwijzen naar jouw website, hoe belangrijker een zoekmachine jouw site inschat. En de belangrijkste website krijgen natuurlijk ook de beste posities in een zoekmachine. Iedereen wil natuurlijk op de eerste pagina komen, omdat de meeste internetgebruikers vaak niet verder zoeken dan deze pagina. Dit bereik je niet alleen met zoekmachinevriendelijke teksten. Online doorverwijzingen zijn ook noodzakelijk om deze positie te veroveren. Wanneer jij veel doorverwijzingen krijgt, levert dit je automatisch ook meer websitebezoekers op.

Hoe scoor je online doorverwijzingen?

Ben jij nieuw in de wereld van online doorverwijzingen? Dan heb je mogelijk geen idee hoe dit in zijn werk gaat. Het is echter vrij makkelijk. Je zoekt namelijk gewoon een paar sites die gericht zijn op linkbuilding. Hier kun jij vaak zonder kosten jouw site toevoegen. Deze wordt vervolgens onder de juiste categorie gehangen en klaar. Als tegenprestatie moet jij vaak een linkje naar de betreffende site op jouw site plaatsen. Voordeel is dat deze manier geen geld kost en je toch extra websitebezoekers oplevert.

marketing

Verkeer voor je website kopen

Mogelijk zie jij geen heil in online doorverwijzingen, dat kan natuurlijk. Dit betekent gelukkig niet dat jij nooit veel bezoekers naar jouw website zult trekken. Probeer in dat geval eens verkeer voor je website te kopen. Niet veel mensen zijn hier bekend mee, maar dit is wel degelijk zinvol. Websiteverkeer kopen resulteert op den duur namelijk ook in meer websitebezoekers. Deze optie kost je weliswaar geld, maar je hoeft er zelf verder maar weinig moeite voor te doen. Overigens kost websiteverkeer kopen ook niet veel meer tegenwoordig. Je kunt namelijk ook goedkoop websiteverkeer kopen.

6 thoughts on “Het belang van online doorverwijzingen

 1. Ralph Seinstra Author

  Jarenlang heb ik het belang van online doorverwijzingen onderschat. Dacht altijd dat het voor mij alleen maar nadelig zou zijn. Nu blijkt dit dus helemaal niet het geval… Ga binnenkort toch maar eens beginnen mij erin te verdiepen, want volgens mij kun je er behoorlijk wat uithalen!

  Reply
 2. Jo van Benthem Author

  Via een kennis werd ik onlangs bijgepraat over online doorverwijzen. Had totaal niet voor ogen wat het belang hiervan eigenlijk was. Dankzij het lezen van deze tekst heb ik het echter helemaal helder voor de geest. Bedankt, ik ga er zeker mijn voordeel mee doen!

  Reply
 3. Jorien ten Hoven Author

  Ik wil een beginnetje maken met online doorverwijzingen. Nu is het niet zo’n probleem om sites te vinden die zich hierin specialiseren. Ik heb echter zo’n vermoeden dat de ene site beter is dan de andere. Kan iemand misschien een aantal sites noemen die ik kan gebruiken? Alvast bedankt!

  Reply
 4. Rico Hopman

  Een vriend van mij is onlangs voor zichzelf begonnen. Hij richt zich op online marketing en dus ook op doorverwijzingen. Ik geloofde er nooit echt in, maar hij stond erop het bij mijn bedrijf te proberen. Ik stribbelde eerst wat tegen, maar ben blij dat ik toegezegd heb. Er komen nu dagelijks veel meer bezoekers naar mijn website dan voorheen. Geweldig!

  Reply
 5. Joshua V.

  Heb ik het nou mis of zijn online doorverwijzingen inmiddels al lang achterhaald? Dacht altijd dat het iets van een aantal jaar geleden was. Zoekmachines hebben het nu toch gewoon door? In dat geval heeft het natuurlijk niet veel zin meer om er tijd en geld in te steken. Of zit ik echt totaal mis? Ik hoor het graag!

  Reply
 6. Arne Slotman Author

  Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat doorverwijzingen achterhaald zijn. Ik ben hier in de praktijk dagelijks mee bezig en kan je garanderen dat het wel de moeite waard is. Althans, wanneer je het op de juiste manier aanpakt. In dat geval kunnen online doorverwijzingen namelijk ontzettend waardevol zijn. Kijk dus altijd eerst goed hoe jij het aan moet pakken of haal er een specialist bij.

  Reply

Post Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *