FAQ

Waarom moet je als bedrijf een eigen website hebben?

Als bedrijf is een website tegenwoordig onmisbaar. Toch heeft nog lang niet ieder bedrijf een eigen site. Overweeg daarom een website te bouwen als jij er nog geen eentje hebt. Een website is namelijk het online visitekaartje van jouw bedrijf. De meeste mensen zoeken tegenwoordig namelijk altijd eerst via het internet voordat zij bijvoorbeeld telefonisch contact zoeken of ergens langs gaan. Wanneer jij geen eigen site hebt, weet je zeker dat ze jou ook niet zullen vinden via het internet. Een website is dan ook onmisbaar voor ieder bedrijf.

Hoe promoot ik mijn bedrijf?

Een website is het online visitekaartje van jouw onderneming. Wanneer jij een eigen site hebt, wil dit echter nog niet zeggen dat jouw bedrijf ook bij iedereen bekend is. Nee, om naamsbekendheid te krijgen moet je echt zelf in actie komen. De beste manier om dit te doen is door te adverteren. Veel bedrijven plaatsen een advertentie in een lokaal krantje. Zo raken mensen bekend met jouw bedrijf. Adverteren in gedrukte media is echter niet de enige mogelijkheid die je hebt. Je kunt jouw onderneming namelijk ook promoten via het internet. Maak bijvoorbeeld een account of pagina aan op sociale media of plaats een link naar jouw site op zoveel mogelijk andere websites.

Kost adverteren altijd geld?

Adverteren in gedrukte media kost doorgaans altijd geld. Toch wil jij het liefst gratis adverteren. Dat kan gelukkig, want adverteren kost lang niet altijd geld. Je moet je in dat geval wel tot het internet richten. Zo zijn sociale media bijvoorbeeld een goed middel om gratis te adverteren. Wanneer jij zorgt dat veel mensen jouw bericht zien, bouw je vanzelf naamsbekendheid op. Een ander middel is linkbuilding, oftewel online doorverwijzen. Hierbij plaats je de link van jouw site op een andere website. Tegenwoordig zijn er genoeg sites die zich hierop richten. Het plaatsen van zo’n link is vaak gratis. Althans, wanneer jij de link van de betreffende site ook op jouw website plaatst.

Wat zijn online doorverwijzingen?

Online doorverwijzingen zijn niets anders dan linkjes op een verzamelsite die linken naar allerlei andere websites. Ook jij kunt een link naar jouw site achterlaten op zo’n website. Vaak plaats je zo’n linkje vrij eenvoudig. Je vult de link naar jouw site in en kiest vervolgens voor een categorie. Onder deze categorie wordt de link naar jouw website vervolgens geplaatst. Indien websitebezoeker vervolgens op een linkje naar jouw site klikken, worden ze direct doorgestuurd. Doordat er bij online doorverwijzingen vaak linkjes geruild worden, gebeurt dit doorgaans met gesloten beurzen.

Waarom kiezen voor online doorverwijzingen?

Er zijn genoeg mensen en bedrijven die het nut van online doorverwijzen niet inzien. Zij denken dat het alleen maar een soort reclame is. In feite is dit het natuurlijk ook, maar je wordt er zelf ook beter van. Hoe meer websites een linkje naar jouw site plaatsen, des te hoger schat een zoekmachine jouw website in. Wanneer allerlei sites naar jouw website linken, denkt een zoekmachine namelijk dat het een relevante website is. Op de betreffende zoektermen scoor jij hierdoor beter in de zoekmachine. En hoe hoger jij staat in een zoekmachine, des te groter is de kans dat er meer en meer websitebezoekers komen.

Waar kun jij terecht voor een online doorverwijzing?

Om te beginnen met online doorverwijzingen moet jij natuurlijk wel eerst weten waar je hiervoor terecht kunt. Vroeger was dit misschien wat lastig te vinden, maar tegenwoordig is dit een fluitje van een cent. Er zijn namelijk duizenden websites die zich gespecialiseerd hebben in online doorverwijzingen. Wanneer jij internet zoekt op bijvoorbeeld linkbuilding of online doorverwijzen vind jij binnen de kortste keren talloze websites waar jij een link naar jouw site achter kunt laten. Op vrijwel al deze sites kun jij jouw link gratis plaatsen, mits jij ook gratis linkt naar de andere website.